Når dagen er kommet for å si farvel til ditt familiemedlem

Fordelen med veterinærmedisin er at vi kan la dyrene slippe å lide når tiden er inne for det. Dette gjøres svært humant, uten smerte eller ubehag for dyret. Derimot er det en fryktelig vanskelig situasjon for deg som

eier.

 

Du kan komme til mitt rolige kontor eller så kan vi ordne dette i ditt og hundens eller katten sitt hjem. Både voksne og barn har godt av å være med og det føles ofte riktig å følge hunden eller katten din hele veien, om det er liggende på ett teppe eller i armkroken din.

​​

Dere får den tiden dere trenger, jeg forklarer både før og under hva jeg gjør og hvordan. Du kommer alltid til å vite hva som skal skje. Dersom det er barn tilstede bruker jeg ekstra tid på å forklare situasjonen.

I etterkant tar jeg som regel med meg hunden eller katten til kremering, om ikke dere har andre ønsker for begravelse selv.Dersom hunden er svært stor tar jeg med meg en hjelper til å bære hunden til bilen, med mindre dere kan hjelpe til med dette. Jeg kan være behjelpelig med felleskremering eller separatkremering hvor du får hunden eller katten din tilbake i ønsket urne eller eske for egen begravelse eller askespredning. Behandlingen av ditt dyr skjer uansett med stor respekt.

Avliving av hest

Det er ett stort og mektig dyr som skal få slippe. Jeg bruker medisiner via ett venekateter i halsen. Det innebærer ingen avblødning eller skudd, men har alltid med dette som ekstra sikkerhet. Hesten faller fort og er borte før den treffer bakken. Du får være med hele veien og sitte ved din hest sitt hode når siste pust tas. Fokuset ligger på at du får en skånsom og fin avskjed som er din hest verdig.